Dag twee en drie:
5 oktober 2014 - Blueys Beach, Australië
Dag twee, vrijdag dus: Niet uitgeslapen, we stonden voor 7 uur al naast ons bed.... toch een kleine jetlag denk ik. Forster ingeweest, een klein stadje hier in de buurt waar ok wat winkels zijn, dus boodschappen doen en tevens het stadje wat verkennen. Heerlijk koffie gedronken aan het strand, de pelikanen bewonderd, die hier toch wel mooier van kleur zijn dan in Amerika, en langs de boulevard gelopen. Wat lijkt het hier op Florida. Forster is gebouwd op een smalle strook zand tussen de zee en een groot meer. Meteen al een aantal dolfijnen gespot die aan het jagen waren op vis. Je kunt hier ook de zee op om walvissen te spotten, maar goedkoop is dat niet, al krijg ik vanwege mijn leeftijd haha, seniorenkorting..... maar daar wordt je ook niet erg blij van! Afijn we denken er nog even over na.......
Het zand kraakte toen we er overheen liepen, net alsof je over een dun laagje ijs liep. Volgens Nona betekent dat dat het zand schoon is.wel prachtig hier, al die kleine stranden met namen als seven mile beach, nine mile beach, enz. Weinig schelpen te vinden hier en het water is nog steeds errrrug koud!
De rest van de middag rustig aan gedaan, geluierd, en veel gepraat en 's avonds heerlijk een pizzaatje gescoord....... wat is het leven toch goed!
Dag 3, zaterdag:
Weer vroeg wakker, heerlijk geslapen, en zo langzamerhand komen we een beetje bij van de reis.vandaag stond het kleine dorpje Old Bar op het programma. Groot mijn verbazing toen mijn vriendin al op skype was, zij moest nog naar bed terwijl wij ons schoonheidsslaapje er al weer op hadden zitten! In Old Bar is dit weekend een festival met oude VW combies. Eerst naar het strand, het waaide behoorlijk, dus de zee was onstuimig, prachtig om te zien, al dat geweld! We hebben ons hart op kunnen halen met al die oude hippie wagens, wat waren er veel in alle kleuren, soorten en maten. We hadden gehoopt ze nog in colonne (zeker meer dan 100) te zien rijden, maar hebben er toch voor gekozen voor die tijd maar weg te gaan want we hadden om 6 uur een barbeque afspraak. Er is maar een weg naar dit dorpje en hoogstwaarschijnlijk zouden we dan vast, komen te zitten voor de rest van de avond!
Op de terugreis nog even gestopt bij een wel erg mooi plekje 'The Green Cathedral'. Dit is eeen openlucht kerkje langs het meer, waar ook veel huwelijken worden gesloten, een prachtige serene plek.
Net op tijd voor onze barbeque waren we weer terug. We hebben kennis gemaakt met een stel Nedelandse vrienden van Corina en Nona. Zij zijn van oorsprong Nederlands, maar wonen hier al vanaf hun jeugd. Ze spreken nog goed Nederlands en we hebben heerlijk gegeten en een ontzettend gezellige avond gehad. Moe maar voldaan ons bedje ingerold. Deze nacht een uur korter slapen want de klok gaat een uur vooruit, 'daylight savingtime'. Dus vanaf nu 9 uur tijdverschil met Nederland!
Jolanda Steeman:5 oktober 2014Het ziet er fantastisch uit!! Lekker genieten. Wij blijven jullie volgen.
Hannie:5 oktober 2014Ik zie dat jullie genieten van mooi weer, leuke auto's prachtige zee. Hier op jullie adres alles in orde. Geniet maar lekker door, leuk om zo de reis op afstand mee te maken.